BANİSHED - KÖY MUHTARI MI OLMAK İSTİYORSUNUZ O HALDE BUYRUN




Banished son döneme damgasını vurmuş bir build-simulator oyunudur. Hikayesinde adından anlaşıldığı gibi sürgün gönderilmiş bir grup sivil vatandaş ile kendi kendimize yettiğimiz hatta fazla üretip sattığımız kısacası bir yerleşim kurarak hayatta kalmaya çalıştığımız bir oyun.

Her oyun gibi 3 farklı zorluk seçeneği bulunuyor. Ayrıca ana ekrandan oyuna başlamadan seçeceğiniz harita koordinatları ile oyuna başlamak istediğiniz yeri yazabiliyorsunuz. Bunun en büyük avantajı hoşunuza giden veya forumlardan aldığınız koordinatlar ile sabit lokasyonlarda bol kaynaklı bölgelere yerleşiminizi sürekli kurabilirsiniz.

Oyun gerçeklik anlayışı olarak oldukça ileri seviyede. Açlık,soğuk,iş kazaları çok gerçekçi ve bazen can sıkabiliyor. En büyük problem açlık ve ısınma. Bunları hallettikten sonra gerisi zaten geliyor. Ayrıca belirli iş sektörleri de oluşturma imkanınız var. Kullanılan hammadde takibini iyi yapın yoksa kışın ortasında insanlarınızın donmasını izleyebilir veya bitmeyen inşaatlar yüzünden gelişmenizi aksatabilirsiniz.

Banished tarzıyla 10/8 puanı fazlasıyla hakeden bir yapım olmuş. Kısa sürede çözülen mekanikleri ve kolay oyun tarzıyla müptelası olacaksınız. Şiddetle ediyorum.

Yorumlar

Popüler Yayınlar