UYKUSUZLUĞA İYİ GELEN BİTKİLER

PAPATYA: Yüzyıllardır sinirleri yatıştırmak ve uykuya geçişi kolaylaştırmak için kullanılan papatya çayı aynı zamanda anksiyete tedavisinde de yardımcı olarak içilebilir.

KEDİ OTU: Uyumaya yardımcı bitkiler arasında gösterilen kediotu ile hazırlanan çay düzenli olarak tüketildiğinde olumlu etkisini gösterebilir. Bitki uzmanları, kediotunun papatya gibi uykusuzluk çekilen gecelerde kullanılmasından ziyade günlük olarak tüketildiğinde etkisini göstereceğini belirtiyor.

ÇARKIFELEK: Uykusuzluğa karşı geleneksel olarak kullanılan çarkıfelek bu alanda bazı araştırmalara da konu olmuştur. Çeşitli Avrupa ülkelerinde anksiyete tedavisi için doktorlar tarafından önerilmektedir.Ayrıca passiflora isimli şurup ta çarkıfelek çiçeğinden yapılır ve uyku problemi çekenlere doktorlar tarafından önerilmektedir düzenli kullanımda sinir sistemini tedavi ettiği de söylenir.

LAVANTA: Lavantanın çay formunda tüketilmesi nadir olarak önerilir ancak bitkinin güzel kokusunun sinirleri yatıştırdığı aromaterapi uygulamaları oldukça yaygındır. Ayrıca bitki özleriyle hazırlanan yağlarla baş ve boyun bölgesine yapılan masaj gerginliği alarak fiziksel ve ruhsal rahatlama sağlar.Evinizde bulunduğunuz odanın havasını temizlemek için de kullanabilirsiniz çünkü lavanta bir antioksidandır ve sıcak suyun içine bir miktar attığınızda odanızın havası temizlenip odaya hoş bir koku hakim olur.

MELİSA:Uyku sorunlarında kullanılır,sinirleri yatıştırır,stresi azaltır,mide rahatsızlıklarını azaltır,sindirim sorunlarına karşı kullanılır,gaz giderir,ateş düşürür,ter atılmasını sağlar.
Bu bitkiler oldukça faydalı olmalarının yanı sıra uzun süre kullanımda bağımlılık yapabilmektedir vücudumuz herşeyi yapabilecek yetiye sahip olduğu için böyle destekleyici ürünleri sadece zorluk çektiğimizde yada belirli aralıklarla fayda görmek için kullanmalıyız aksi halde vücudumuz dışarıdan aldığı yardıma alışır ve kendi görevinde biraz tembellik yapmaktadır.

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar